Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Universal Studios Singapore’

“Assalammualaikum”

Actually plan kami adalah ke Jurong Bird Park. I already discovered about JBP.. I also told husband earlier that I want to go to Universal Studios but he said that its not suitable for our kids. Besides Alisya and Alia too scared to mascot. So its Ok with me if to JBP… But suddenly one day he change his mind. Its like my dream come true. Wahhh sape tak seronok kan? OK just continue with the topic..

main entrance to USS via B1

We went to USS on monday Nov 19,2012.. We chose to go there by taxi.. from the apartment to the Sentosa Island is about S$12++.. haiya forgot already the exactly charge! We reached there at 10.30am.. Entrance nak masuk kesini if via basement 1 ialah pintu yg tertulis casino. no no no.. jgn kekasino anda tak baikkk.. lepas masuk entrance terus je naik escalator yg terletak disebelah kiri.. then akan nampak sign USS….

USS

The weather just nice for us to enjoyed the whole day..

USS

Sebelum kesini kami sudah menempah awal tiket melalui online so kami tak perlulah nak bersesak beratur untuk membeli ticket. Just tunjuk je tiket yg sudah diprint out pada staff USS yg jaga pintu masuk then dia terus scan.. jgn print guna printer tidak berwarna.. confirm tiket tu tak akan diterima.. nasib waktu tu kami tak perlu nak beratur panjang.. Jika ada duit lebih bolehlah beli express tiket yg berharga S$50! we didn’t buy the express ticket! beli tiket biasa saja dah berharga S$330! when it convert to ringgit malaysia dah 700 lebih! lagipun bukannya boleh masuk dan naik semua jenis permainan yg ada kat dalam tu.. Better beli tiket melalui online itu sgt direcommend…

rent stroller here

Ok first thing that we do when we walk in to the USS is rent stroller for our kids.. Kami sewa double stroller yg berharga S$15.. biasalah anak 3 🙂

Madagascar Crate Adventure

Kami mulakan perjalanan dari sebelah kiri which is MADAGASCAR. Anis yg paling seronok coz dari rumah lagi dia asyik tanya bila nak pegi ‘I like to move it’.. yes its madagascar song….

Madagascar A Crate Adventure

Masa menunggu utk naik boat madagascar tidaklah lama walaupun kami tidak membeli express pass. Adalah dlm 10 minit kami tunggu and rides ni tak sesuailah naik kalau ada ibu2 yg bawa baby yg masih kecil.. if anak dah boleh berjalan dlm usia 2 tahun itu dah sesuai sgt. Sebab bila you dah naik diorg akan tutup & kunci tempat kita duduk tu, it’s like kita naik roller coster tu lah.. bukan yg mcm sit belt at least sit belt ni longgar skit kan.. ok, I don’t think sit belt is perfect safety tools for this rides.. 🙂 jd kesianlah kalau ada mereka yg bawa baby kenalah gilir2 menunggu kalau nak naik. Jadi kesimpulannya biarlah anak2 besar skit sebelum bercadang nak kesini.. for this rides please check out this video, bukan kita record just cedok je dari internet…

Selesai je naik rides ni you akan exit terus ke kedai cenderahati Madagascar iaitu Penguins Mercantile..

hollaa

Actually ada 2 permainan di zone madagascar ni which is Madagascar A Crate Adventure & King Julien’s Beach Party Go Round.. kami tak pegi pun yg party go round tu coz anak2 tak nak naik so kami teruskan berjalan.. kat sini jg ada kedai makan HALAL iaitu Marty’s Carsa Del Wild.. perut masih kenyang sebelum ke USS sebab makan roti canai so tak masuk pun.. by the time nak sampai Far far away kami dah terlepas Madagascar Boogie show that supposely bermula pada pukul 11pg.. but its ok coz masih ada lagi show Boggie ni kalau nak tgok. Boogie show is at 11am, 12.30am, 2pm, 3.30pm, 4.30pm and the last is at 6.30pm..

Shrek's house

Sebelum nak sampai zone Far far away you akan nampak rumah shrek yg terletak dibhgian kanan.. just house but no shrek..

far far away castleIn far far away zone ada Shrek 4D Adventure, seriously di zone far far away yg menarik cuma shrek 4D saje! yg lain macam tak berminat nak explore.. probably sebab anak2 tak cukup besar lagi so that is why.. if not diorg boleh join naik junior roller coster at Enchanted Airways.. ok dlm castle ni you akan diberi penerangan dulu sebelum nak masuk tgok wayang 4D.. you kena berdiri & tengok caracter2 dlm filem shrek berceloteh dulu.. ops! before that jgn lupa ambil speck mata 4D yg diletakkan diluar panggung.. tak de speck tak feel lah.. then just enjoy your 4D show! 🙂 kami ada kat dlm ni at least 10-15minit.. biasalah setiap kali keluar you mesti akan lalu shop diorang and kalau kat far far away ni you akan masuk fairy godmother’s potion shop.. tgok je…. 🙂

best fried chicken + HALAL

Lepas keluar je dari tgok 4D perut automatically terasa laporr.. sedang elok saja didepan castle ada tempat makan HALAL and its called Goldilocks. What can I say this is the best fried chicken that I ever ate! kalah KFC yo! serious! cuba dulu baru tau.. ok belanja utk makanan sini is around S$30++ itu utk ayam 3 ketul, fries, 2 mash potatoes, nuggets and 2 soft drinks…. ok lah harga kat tempat2 mcm ni memangla mahal kan tp tak pe yg penting perut anak2 kita.. 🙂

waterworld

OK.. continue to next zone which is LOST WORLD.. sampai je you akan jumpa WATERWORLD.. haiyoo terlepas lagi show ni.. supposedly show mula pukul 1 but dah terlajak so we decided utk tgok show pukul 3.. so jalan2 lagi.. actually ada 2 attraction kat sini which is Water world and Jurassic park..

Jurassic park

Apa yg kami tgok cuma show water world je yg sesuai utk kami yg bawa anak2 dlm lingkungan umur 5,4 & 2tahun ni.. it’s ok.. proceed lagi ke next zone iaitu ANCIENT EGYPT..

Ancient Egypt

Malangnya sebab setiap kali nak masuk kena tunggu lamalah, anak2 tak sesuai masuklah.. haiyo.. so we just jalan2 cuci mata je sampailah ke zone SCI-FI CITY.. hah yg ni paling direcommend beli express pass.. yg syoknya diorg punya transformer 4D show je.. its same like 4D Shrek Adventure but I’m sure transformer is much better! imagine waktu menunggu is 45 minit! pegi lagi cuti sekolah.. lagipun ketinggian anak2 tak mencukupi lg… Anis lah yg kesian sebab dia yg beria nak tgok. Dia adalah peminat setia transformers.. its ok anakku.. tak dapat masuk so we just bought her souvenir from there.. no photo at SCI-FI CITY zone.. something wrong somewhere with my camera.. 😦 only photo at this zone no memory record on my camera even I do take a few photos here..

street dance

Ok settle at this zone kita gerak ke next zone which is NEW YORK zone..

break dance

walah.. sampai sini je kaki dah terasa penat. We do meet a mascot tapi sebab keadaan org ramai yg beratur panjang menunggu nak ambil gambar so kita tgok sajala dari jauh.. ok kat sini cuma ada breakdance show.. happening juga.. duk depan coz tak nak lepas peluang nak ambil gambar secara dekat.

Alia concentrate!

Actually you just need to enjoy the street show along the HOLLYWOOD zone. tgok show sambil ambil gambar then ulang lagi perkara yg sama itu saja yg kami buat sepanjang kat sini.

92369389

Hollywood zone

Kami jalan lagi another round sebab tak nak ketinggalan show waterworld.. so by the time sampai sana orang dah ramai menunggu.. redah je lah.. memang tak rugi pun tgok show ni.. anak2 pun seronok, kalau dah anak2 seronok mak ayah nya apatah lagi..

waterworld

Ok waterworld show berlangsung selama 15minit.. ada scene tembak menembak & letupan malah lawak gangnam style pun ada diselitkan sekali.. haa yg ni anis sukalah!

better place from wet!

Sebelum kesini kami dah research awal2 lg melalui internet so kami pilih tempat duduk yg paling atas sekali jadi selamatlah dari kena scenes basah lenjun..

waterworld

We really had fun here.. 🙂 Ok waterworld show is our last destination. Actually I nak tgok show last pukul 6 tu ala yg show perarakan kereta berhias tu tp disebabkan anak2 pun dah penat plus mengantuk lg so kami pun ambil keputusan untuk pulang ke apartment. Show waterworld habis dlm pukul 3.45 bayangkan berapa lama lg nak kena tunggu sampai pukul 6 dgn kerenah anak2 lagi.. oklah next time perhaps 😦

Far far away land..

Keluar je dari Lost World kami terus berjalan ke arah far far away and madagascar..

boogie show

Perfect, sampai je madagascar ada Boogie show..

madagascar character

As usual ambil gambar dari jauh je ler..

Ok dah penat, last but not least.. kami dihantar pulang sehingga ke main entrance oleh makhluk yg bernama frankenstein ni.. tq tq whoever you are… 🙂

Read Full Post »

Liv Hambrett

An Australian in Germany

Salt and Serenity

Tales from my kitchen

Gasm Travels

A Photographic Journey

Share With Us @ Clouds N Cups

We Sell Fashion Accessories N Nail Art Decor But There Is Always An Extra CHEERS To Share...Who Says Beauty Is Only Skin Deep?

Salt and Serenity

Tales from my kitchen

Chaos Sweeps Away the World We Know! The Disaster, current events & Catastrophe Blog. Forecasts for 2014 to 2022. Read tomorrows news today! Plus current economic, commodities, stock indices and financial news.

Current economic events and news Financial Astrology, earth changes, disasters, volcanoes, floods, news, miscellaneous, earthquakes, fires, reviews, airplane disasters, shipwrecks, train accidents, tornadows, mine cave-ins, hurricanes, pestilence, blizzards, tzuanmis, explosions, nuclear accidents, riots, pollution droughts, famines, heat & cold waves, stampedes, war and earth pole flips.

InkPaperPen

You can't stop the waves, but you can learn to surf.

A Journey Through My Eyes

A personal WordPress.com site

Soniji

follow excellence, success follows you...

tuttacronaca

un occhio a quello che accade

Traveling Thane Furrows

Sharing Seeds of Benevolence, One Step at a Time.

Sfumature

A topnotch WordPress.com site

In My Back Pocket - Photography

Taking Photography A Next Step

Superkat Wins

Story of my life as a Bean

ATELIER c157

- ART & PHOTOGRAPHY -

Foreverest

Travel & Life

sethsnap

Photographs from my world.

The World according to Dina

Notes on Seeing, Reading & Writing, Living & Loving in The North

toemail

Pictures of toes, pictures of feet, making the world a better place, one foot at a time.

Bucket List Publications

Indulge- Travel, Adventure, & New Experiences

Dinosaurs, Science, and Design

Illustration, Design, and Motion Graphics

No Ordinary Resort

Inspiring Luxury Travel and Experiences

BikeWar

Road biking eye candy. Vote for your favourite bikes!

LEANNE COLE

Fine Art Photographer ~ Daring to be Different

Without an H

Photography from south-east Asia by Jon Sanwell

Mimo Khair Photography

"art is life, life is art"

thefauxmartha

made from scratch

The Life Styled

Where life and fashion go hand in hand.

Studio Mothers: Life & Art

Helping mothers meet their creative goals

Blog Serius

A personal WordPress.com site

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.